Tipy pro vyhledávání: Plastová okna, Stavební práce, Židle
Zlatá barva, vůně kořenitější, plnější, chuť máslová, výrazná, i po zrání je řez velmi jemný, nedrolí se, vhodný do risotta, k těstovinám, k vínům.
Zlatavá barva, vůně elegantní, příjemná, chuť bohatá, konzistence je pevné těsto, vhodný k sýrovým prkénkům s ovocem, případně ke carpacciu, chřestu, salátům.
Vůně lehce nakyslá, chuť plná, kořenitá, vhodný k sýrovým prkénkům s ovocem, případně ke carpacciu, chřestu, salátům.
Vláčná a příjemná chuť okouzlí každého. Středně výrazná vůně blanšírovaných mandlí a dýňové krémové polévky. V závěru se projevuje pikantní tón. Obsahuje jemné krystalky soli, med. Příjemně se rozpouští na jazyku.
Výrazná exotická vůně koření kurkuma a sušené zeleniny. Chuť kopíruje vůni, je kořenitá a v závěru příjemně nasládlá. Tento sýr zraje na dřevěných prknech, barva karamelová. Je vhodný k aperitivu, či jako snack, doporučuje se nastrouhat na těstoviny,…
Gouda s jemnou chutí a příjemnou vůní. Obsahující hořčičná semínka, která zvýrazňují plnou chuť tohoto sýra. Vhodný v kombinaci s cherry rajčátky.
Světle žlutý sýr s jemnou máslovou chutí. Jeho chuť je svěží a kyselá jako podmáslí. Díky své pružné konzistenci se rozpouští na jazyku.
Jeho chuť je plná, svěží a lehce kyselá. Je pevný na skus. Známka silně zrajícího sýru je již patrná. Ideální na pizzu a grilování. Vhodný k lehkým červeným vínům.
Název je odvozen podle švýcarského města Gruyéres. Tento sýr má sladkou, ale i mírně slanou chuť, která se liší podle stáří sýru. Jeho chuť je velmi krémová a má ořechový nádech. V pokročilém stavu zrání se na sýru objevují malé otvory a praskliny.
Nejstarší Švýcarský sýr. Velice lehko stravitelný, plnotučný sýr s velkým obsahem bílkovin. Produkuje se z plnotučného, nepasterizovaného kravského mléka. Má plnou chuť, ale je velice jemný. Dobře se rozpouští a je dobrý do těstovin a rýže.
Jeden z nejznámějších Švýcarských sýrů. Jedná se o nepasterizovaný kravský sýr. Má velmi jemně kořeněnou chuť. V překladu jeho název znamená „Mnichova hlava“. Při servírování se sýr zvrchu ořízne. Odkrojí se z něj kůra, a to tak, jako kdyby si mnich …
Měkký krémový sýr s vydatnou chutí a vůní ve zlatavé kůře. V překladu „Svatý Kryštof“. Je typický svou jemnou chutí, rozpouští se v ústech. Zraje tradičním způsobem. Během doby zrání se rozvíjí jeho typická ovocná chuť.
Opravdový zážitek. Jemný sýr s chutí alpských bylin. Tento sýr zraje minimálně 6 měsíců, proto, aby se rozvinula jeho plná chuť. Na Diabolo Gourmet si pochutnáte v různých pokrmech. Je vhodný do salátů nebo si jej můžete dát samotný. Polotvrdý sýr,v…
Měkký sýr vyrobený z takzvaného točeného tvarohu. Originální mozzarela se vyrábí z buvolího mléka, má sněhobílou barvu a velmi tenkou lesklou kůru. Struktura mladého sýra je pružná. Jak sýr zraje, je čím dál víc měkčí a zintenzivňuje se jeho chuť.
Měkký a suchý sýr, který má lehce nasládlou chuť. Lze ji využít do slaných i sladkých pokrmů. Má velmi malý obsah tuku a je podobný našemu tvarohu. Používá se na přípravu různých omáček, k těstovinám, pro přípravu dezertů.