Tipy pro vyhledávání: Plastová okna, Stavební práce, Židle
Malinký bochánek nepasterizovaného sýru, který vás překvapí svým velice výrazným a rafinovaně nasládlým ocáskem. Spadá do kategorie měkkých, zrajících sýrů, který je nutno nechat řádně uzrát, abychom poznali všechny jeho kvality. Vyroben z kravského …
Tento sýr je tak oblíben, že je o něm napsaná i kniha. Jeden z neznámějších sýrů vůbec. Máte možnost ochutnat legendu mezi sýry. Doporučujeme s teplou bagetkou a červené víno.
Má neobvyklý tvar, kužel nebo válec dutý v horní části. Když je mladý, struktura je pevná a zrnitá. S věkem se kůra začne porouchat a stává se hladký a krémový. Pestrobarevná kůra je výsledkem neustálého mytí, oranžové bakterie rostou na povrchu. Okr…
Vyrábí se z nepasterovaného kravského mléka. Původně byl tento sýr suchý a žluto-hnědý, ale po pár úpravách se stal měkčí a více zemitý. Na začátku jeho zrání je měkký, drobivý. Krémovější se stane v průběhu 2 až 3 týdnů. Nejlepší je v létě a na podz…
Lahodný sýr vyráběný ve střední Francii. Má jasně oranžovou kůru, která je pikantní, krémová a ostrá.
Sýr mramorovaný modrou plísní. Má výraznou kořenitou a pikantní chuť. Mírně slaný, aroma má plísňový a ovčí nádech. Výborně se hodí do omáček, jako předkrm nebo naopak dezert. Vynikající náplň do listového těsta. Patří na každou sýrovou mísu. Hodí se…