Tipy pro vyhledávání: Plastová okna, Stavební práce, Židle
Vysoce kvalitní ovčí sýr manchego se vyznačuje svou bohatou, krémovou, výraznou až lehce kořeněnou chutí. Z oblasti La Mancha ve Španělsku. Vyrábí se z tradičních receptur.
Zraje ve vacích z ovčí a kozí kůže. Uchovává se ve slaném nálevu a směsy vlastní syrovátky. Obsah tuku 45 – 60%. Jeden z nejoblíbenějších sýrů Řecka. Vyroben pouze z ovčího případně kozího mléka. Sýr je drobivý, prodává se ve slaném nálevu. Vhodný d…
Jeden z nejstarších francouzských sýrů. Vyroben z kravského mléka s moudrou plísní. Velice jemný, rozpouští se v ústech.
V překladu „malé městečko“. Aromatický, ale překvapivě jemný sýr z kravského mléka. Je typický svým modrým pruhem uprostřed. Každou noc se sýr posypával popelem, aby se držel od hmyzu. Tak postupně vznikla černá linka uprostřed. Zraje 2 měsíce, polév…
Tento sýr doporučujeme pouze konzumentům, kteří dávají přednost aromatickým dezertním sýrům. Sýr munter je hodně aromatický s lehce slaným nádechem a jemným srdíčkem.
Sýr mramorovaný modrou plísní. Má výraznou kořenitou a pikantní chuť. Mírně slaný, aroma má plísňový a ovčí nádech. Výborně se hodí do omáček, jako předkrm nebo naopak dezert. Vynikající náplň do listového těsta. Patří na každou sýrovou mísu. Hodí se…
Je uživatelsky snadno aplikovatelné řešení end-to-end vyvinuté ke splnění potřeb progresívních výrobních firem, jejichž činnosti zahrnují různé typy výroby – od kusové výroby na zakázku až po sériovou, včetně smíšených režimů výroby.
Vyrábí se z nepasterovaného kravského mléka. Původně byl tento sýr suchý a žluto-hnědý, ale po pár úpravách se stal měkčí a více zemitý. Na začátku jeho zrání je měkký, drobivý. Krémovější se stane v průběhu 2 až 3 týdnů. Nejlepší je v létě a na podz…
Má neobvyklý tvar, kužel nebo válec dutý v horní části. Když je mladý, struktura je pevná a zrnitá. S věkem se kůra začne porouchat a stává se hladký a krémový. Pestrobarevná kůra je výsledkem neustálého mytí, oranžové bakterie rostou na povrchu. Okr…
Tento sýr je tak oblíben, že je o něm napsaná i kniha. Jeden z neznámějších sýrů vůbec. Máte možnost ochutnat legendu mezi sýry. Doporučujeme s teplou bagetkou a červené víno.
Malinký bochánek nepasterizovaného sýru, který vás překvapí svým velice výrazným a rafinovaně nasládlým ocáskem. Spadá do kategorie měkkých, zrajících sýrů, který je nutno nechat řádně uzrát, abychom poznali všechny jeho kvality. Vyroben z kravského …