Tipy pro vyhledávání: Plastová okna, Stavební práce, Židle
Kmeny nomádů žijících na tomto území vázaly koberce jen pro svou potřebu. Ty nebyly obchodním zbožím, neboť v době, kdy Pákistán vznikal, cesty obchodníků s koberci do této země nevedly. Nekončící válečný konflikt v sousedním Afghánistánu vyháněl z d…
Poznávací zájezd do Maďarska s pobytem v termálních lázních a wellness. Maďarská step "puszta", termály, tokajské víno a maďarská gastronomie, to vše v poznávacím zájezdě s každodenním koupáním v termálních lázních Maďarska . Maďarsko není…
Champagne , Pikardie, turistika v Ardenách , koupání v moři. Poznávací zájezd do turisticky dosud opomíjeného kouta Francie Picardie. Poznáte kraj bohatý na historická města, okázalé katedrály i zvonice, dějiště krutých bitev, rodiště řady významnýc…
Malinký bochánek nepasterizovaného sýru, který vás překvapí svým velice výrazným a rafinovaně nasládlým ocáskem. Spadá do kategorie měkkých, zrajících sýrů, který je nutno nechat řádně uzrát, abychom poznali všechny jeho kvality. Vyroben z kravského …
Dne 15. listopadu 2010 v pořadu ČT SAMA DOMA mluvil pan Palacka s moderátorkou Ivou Kubelkovou o orientálních kobercích. Podívejte se do archivu ČT na záznam – rozhovor s p. Palackou je v 27. minutě pořadu. Jestli chcete o orientálních kobercích vědě…
Tento sýr je tak oblíben, že je o něm napsaná i kniha. Jeden z neznámějších sýrů vůbec. Máte možnost ochutnat legendu mezi sýry. Doporučujeme s teplou bagetkou a červené víno.
Goblén, zobecnělý název pro tapiserie, nástěnný koberec - závěs (ve 13. století kostelní a od 14. století v interiérech hradních a pak zámeckých a palácových) tkaný speciální technikou. Kromě figurálních (biblických, mytologických, historických, mrav…
Tato varianta představuje robustní řešení pro větší projekty s dostatečně dimenzovaným prostorem pro vaše data.
Má neobvyklý tvar, kužel nebo válec dutý v horní části. Když je mladý, struktura je pevná a zrnitá. S věkem se kůra začne porouchat a stává se hladký a krémový. Pestrobarevná kůra je výsledkem neustálého mytí, oranžové bakterie rostou na povrchu. Okr…
Vyrábí se z nepasterovaného kravského mléka. Původně byl tento sýr suchý a žluto-hnědý, ale po pár úpravách se stal měkčí a více zemitý. Na začátku jeho zrání je měkký, drobivý. Krémovější se stane v průběhu 2 až 3 týdnů. Nejlepší je v létě a na podz…