Tipy pro vyhledávání: Plastová okna, Stavební práce, Židle
Má neobvyklý tvar, kužel nebo válec dutý v horní části. Když je mladý, struktura je pevná a zrnitá. S věkem se kůra začne porouchat a stává se hladký a krémový. Pestrobarevná kůra je výsledkem neustálého mytí, oranžové bakterie rostou na povrchu. Okr…
Lahodný sýr vyráběný ve střední Francii. Má jasně oranžovou kůru, která je pikantní, krémová a ostrá.
Sýr mramorovaný modrou plísní. Má výraznou kořenitou a pikantní chuť. Mírně slaný, aroma má plísňový a ovčí nádech. Výborně se hodí do omáček, jako předkrm nebo naopak dezert. Vynikající náplň do listového těsta. Patří na každou sýrovou mísu. Hodí se…
Tento sýr doporučujeme pouze konzumentům, kteří dávají přednost aromatickým dezertním sýrům. Sýr munter je hodně aromatický s lehce slaným nádechem a jemným srdíčkem.
V překladu „malé městečko“. Aromatický, ale překvapivě jemný sýr z kravského mléka. Je typický svým modrým pruhem uprostřed. Každou noc se sýr posypával popelem, aby se držel od hmyzu. Tak postupně vznikla černá linka uprostřed. Zraje 2 měsíce, polév…
Zdravý kravský sýr s ořechovou příchutí. Má měkký střed s jemnou bílou plísní na povrchu. Zraje 6 až 8 týdnů. Jemná, ořechová příchuť.
Jeden z nejstarších francouzských sýrů. Vyroben z kravského mléka s moudrou plísní. Velice jemný, rozpouští se v ústech.
Zraje ve vacích z ovčí a kozí kůže. Uchovává se ve slaném nálevu a směsy vlastní syrovátky. Obsah tuku 45 – 60%. Jeden z nejoblíbenějších sýrů Řecka. Vyroben pouze z ovčího případně kozího mléka. Sýr je drobivý, prodává se ve slaném nálevu. Vhodný d…
3 kusy kozího sýru, který je zabalený v parmské šunce. Připravuje se v troubě nebo na grilu. Lahodný jako předkrm, podává se se salátem.
Jemný kozí sýr se sladkou chutí brusinek. Vynikající v salátech, na francouzský chleb.
Kozí sýr s čerstvými bylinkami. Má vynikající svěží chuť. Vhodný na topinku nebo chleba.
Čerství kozí sýr s medem, má lahodnou sladkou chuť. Skvěle se hodí do čerstvých salátů nebo k bagetě.