Tipy pro vyhledávání: Plastová okna, Stavební práce, Židle
Má pikantní chuť, konzumuje se nakrájený či strouhaný. Skvěle se hodí do rizota, k vínu – například Rosso di Montalcino. Sýr se obrací a omývá osolenou vodou, podle toho jakou má mít krustu výsledný sýr.
Měkký sýr z kravského mléka. Je jemné sladké chuti a nejčastěji se podává neupravený. Je vhodný jako příloha do salátů, k ovoci a čokoládě, ale také k vínu. Používá se hlavně jako přísada do dezertů například velice známé Tiramisu. Má bílou barvu a v…
Měkký sýr vyrobený z takzvaného točeného tvarohu. Originální mozzarela se vyrábí z buvolího mléka, má sněhobílou barvu a velmi tenkou lesklou kůru. Struktura mladého sýra je pružná. Jak sýr zraje, je čím dál víc měkčí a zintenzivňuje se jeho chuť.
Měkký krémový sýr s vydatnou chutí a vůní ve zlatavé kůře. V překladu „Svatý Kryštof“. Je typický svou jemnou chutí, rozpouští se v ústech. Zraje tradičním způsobem. Během doby zrání se rozvíjí jeho typická ovocná chuť.
Jeden z nejznámějších Švýcarských sýrů. Jedná se o nepasterizovaný kravský sýr. Má velmi jemně kořeněnou chuť. V překladu jeho název znamená „Mnichova hlava“. Při servírování se sýr zvrchu ořízne. Odkrojí se z něj kůra, a to tak, jako kdyby si mnich …
Pikantní sýr, vyrobený z kravského mléka. Uchovává se v bylinném slaném nálevu, jehož složení je přísně střeženo. Má jemně zlatavou barvu s malými odtvory a zlatou kůrou.
Nejstarší Švýcarský sýr. Velice lehko stravitelný, plnotučný sýr s velkým obsahem bílkovin. Produkuje se z plnotučného, nepasterizovaného kravského mléka. Má plnou chuť, ale je velice jemný. Dobře se rozpouští a je dobrý do těstovin a rýže.
Jemný sýr s oříškovou chutí, květinovou a pikantní vůní. Má snížený obsah tuku.
Gouda s jemnou chutí a příjemnou vůní. Obsahující hořčičná semínka, která zvýrazňují plnou chuť tohoto sýra. Vhodný v kombinaci s cherry rajčátky.
Gouda s jemnou chutí a příjemnou vůní kopřiv. Výborný jako předkrm s marinovanými rajčaty a okurkou. Vhodný také do salátů.
Příjemně pikantní sýr. Česnek dokonale ladí s jemnou sýrovou chutí. Ideální k těstovinám, sendviči s rajčaty a šunkou.
Vůně lehce nakyslá, chuť plná, kořenitá, vhodný k sýrovým prkénkům s ovocem, případně ke carpacciu, chřestu, salátům.
Zlatavá barva, vůně elegantní, příjemná, chuť bohatá, konzistence je pevné těsto, vhodný k sýrovým prkénkům s ovocem, případně ke carpacciu, chřestu, salátům.
Zlatá barva, vůně kořenitější, plnější, chuť máslová, výrazná, i po zrání je řez velmi jemný, nedrolí se, vhodný do risotta, k těstovinám, k vínům.